Täytekakku

Täytekakku

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:

3 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1½ dl mansikkahilloa

1 l mansikoita

Päälle:

noin 8 dl mansikoita

 

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden ja varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.  Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Vatkaa kerma vaahdoksi, jos haluat, voit korvata kerman osittain rahkalla. Mausta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta. Sivele pohja mansikkahillolla. Lohko mansikat päälle. Levitä päälle kermavaahtoa. Kokoa toinen kerros ja aseta kansilevy päälle. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja lisää kokonaiset, lohkotut tai viipaloidut mansikat. Halutessasi voit laittaa reunoille esim. pätkiksiä.